Wat kan een massage voor jou betekenen bij een burn out?

Heb je het gevoel alles niet meer in de hand te hebben en je je moe voelt, maar je to do lijstje zich opstapelt en je het overzicht verliest?

Take a break and breathe

Je vraagt zoveel van jezelf, maar tune jij weleens in? Sta je wel eens stil bij hoe je je voelt of wat jij nodig hebt? Een drukke baan, misschien kinderen die ook nog eens aan sport doen en jijzelf die ook wel eens met je vrienden wilt afspreken of wilt sporten?

Door al het regelen, afspraken die al vast staan, verlies je jezelf en wat jij nodig hebt uit het oog. Je raakt geïrriteerd, wordt moe en krijgt lichamelijke klachten, waardoor het eigenlijk steeds minder goed met jezelf gaat. Als je dit langere tijd ervaart, hoopt de stress zich op in je lichaam en ligt een burn- out op de loer.

Kan een massage helpen bij een burnout?

Ja, elke vorm van ontspanning, zoals met een kop thee op de bank of een boswandeling maken helpt je ontspannen en dus herstellen. Maar een massage doet meer. Tijdens een massage worden spanningen in je lichaam opgezocht en los gemasseerd. Hierdoor komen er afvalstoffen vrij en kunnen emoties opkomen die je had vastgehouden.  Door een massage help je jouw lichaam herstellen en kan je vaak ook beter in slaap komen en voel je je lekkerder in je vel zitten. Dit komt doordat je lichaam tijdens de massage endorfine (het geluk hormoon) en oxytocine (het knuffel hormoon) aanmaakt. Deze stofjes verminderen stress en verhogen je geluksgevoel.

Jezelf regelmatig laten masseren is jezelf de ruimte geven om even te ontspannen en er gewoon te zijn. Eén massage helpt je niet af van je burn- out, maar kan wel een burn- out voorkomen. Heb je een burn- out, dan help je jezelf en je lichaam sneller herstellen door jezelf regelmatig te laten masseren.

Als zelfbewuste vrouw heb ik geleerd dat een gezond lichaam je gedachten tot rust brengt en dat je je fitter en energieker voelt. Je bent minder vatbaar voor ziektes, positiever en je hebt minder last van stress. Met liefdevolle aandacht, laat ik jou tijdens mijn massages ontsnappen uit de hectiek van alledag en leid ik je naar een moment van ontspanning en rust. Een moment voor jezelf waar je jezelf even kan opladen om er weer tegenaan te gaan!

Kies hieronder jouw massage

Me Time
Hotstone
Aroma Touch
-Indiaanse hoofdmassage

Hallo, leuk dat je mijn site bezoekt.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *