Blog

Jouw balans opmaken

De herfst is een tijd waarin het gaat over een combinatie van kracht en inkeer in jezelf. Je maakt jezelf gereed voor de winter, een seizoen van vernieuwing. In de herfst maak je je balans op. En wat is nu lekkerder dan dit doen met een massage waarin heerlijke essentiële oliën worden gebruikt om je lichaam te ondersteunen tijdens dit proces van de balans opmaken.

Jouw balans opmaken

Je mag loslaten wat je niet meer dient en tegelijkertijd verzamelen wat je hebt opgebouwd. Jouw balans opmaken. De organen die bij de herfst (element Metaal volgens de Chinese filosofie) horen zijn de Longen en Dikke Darm. Je hebt vast wel eens mensen horen zeggen, ga lekker wandelen en adem een frisse wind in. De Longen halen frisse energie uit de lucht en verspreiden deze in je lichaam. De Dikke Darm ruimt op en voert af wat niet meer nodig is. Lichamelijk wordt het dus prima voor je geregeld, de beweging van opnemen en afvoeren (loslaten). Zit je lekker in je vel? Dan werken deze processen goed samen. Hetgeen je loslaat maakt ruimte voor iets nieuws. Is dit niet het geval? Kom eens langs voor een heerlijke massage met hete stenen en essentiële oliën.

Waarom ontspan je van een massage?

WEen massage heeft invloed op het zenuwstelsel en als je jouw zenuwstelsel kalmeert ga je ontspannen. Klinkt simpel toch?

Het zenuwstelsel bestaat uit het centrale zenuwstelsel (de hersenen en het ruggenmerg en kunnen we met onze wil beïnvloeden) en de overige zenuwen (het perifere zenuwstelsel). Het perifere zenuwstelsel kan je weer verdelen onder het animale zenuwstelsel en het autonome zenuwstelsel.

Volg je mij nog? Even inzoomen op het autonome zenuwstelsel.

Je hebt een leuke, maar drukke baan, kinderen (die ook nog eens sporten of muziekles volgen), vriendinnen en een leuke partner. Dit allemaal combineren kan soms emotionele of lichamelijke stress geven. In deze tijd (volgens sommige drukke maatschappij genoemd), komt het vaak voor dat je autonome zenuwstelsel uit balans is, omdat we allemaal ballen in de lucht proberen te houden, maar voor wie? Het autonoom zenuwstelsel (hier heb je geen directe invloed op) kan je opdelen in het sympatisch zenuwstelsel en het parasympatisch zenuwstelsel.

Het sympathische zenuwstelsel is je gaspedaal, de vecht-of-vlucht stand. De sympaticus zet jou in actie. Kan je je voorstellen dat je bij een burn-out het gaspedaal overmatig gebruikt, dus in actie bent? Dat betekent dat er ook continu adrenaline aangemaakt wordt, je hartslag, bloeddruk en ademhaling stijgen. En dat maandenlang of jarenlang. Kun je je dan voorstellen dat je een chronisch actieve parasympaticus jouw lichaam ongelooflijk veel energie kost? Je put jezelf uit.

De parasympathicus is je rempedaal. Als je lichaam tot rust komt overheerst de werking van het parasympathische deel. Het stimuleert de stofwisseling, het zorgt ervoor dat je ademhaling en hartslag vertragen en je spijsvertering gaat beter werken. Het parasympathische zenuwstelsel is ook verantwoordelijk voor herstel na bijvoorbeeld een operatie of een burn-out. Het verwijdt tevens de bloedvaten en dat maakt dat een ontspannende massage de bloeddruk verlaagt.

Balans zoeken en bewaren

Het is voor jou en mij de kunst om de balans in onszelf te vinden en te bewaren. Een balans in wat we willen, kunnen en weten. Een balans tussen sympaticus en parasympaticus. Een balans tussen wat je denkt en voelt; gewoon jouw balans vinden.

En dat kan doordat je nu weet hoe je jou parasympaticus aanzet bij een massage. Maar dit kan ook m.b.v. yoga, ademhalingsoefeningen of een meditatie. Vind jouw balans en de dingen die jou helpen jouw balans te bewaren. Dit leert je voor jezelf te zorgen, jezelf te koesteren en je prettig te voelen in je lichaam. Jij mag er zijn, gewoon zoals je bent!

IKKI Massage

Wil je jouw balans herstellen of bewaren? Neem contact op met IKKI Massage en dan gaan we jouw ME Time massage inplannen.

Hartegroet, Ilse Karsdorp

IKKI Massage

Stukjes tekst gekopieerd van www.sonergie.nl

IKKI massage

Me Time massage nu voor maar 30 euro!

Me Time Massage

Je voelt de stress en je zorgen uit je lichaam verdwijnen. Even helemaal niets. Soms is een fijne massage genoeg om weer energiek de week in te gaan. Geniet van een heerlijke ontspannen massage met een voedende warme massage olie. Deze massage is rustgevend, bevordert de doorbloeding en de warme olie heeft een ontspannende werking.

Speciaal voor vrouwen

In de maand Januari, om je goede voornemens vol te houden, boek je nu voor maar 30 euro de ME TIME massage. Dus wacht niet langer en boek via: info@ikki-massage.nl

massage me time

Wist je dat massage je kan helpen jouw voornemens vol te houden?

Drie manieren waarop een massage helpt je goede voornemens te houden.

Niet teveel stress, gezonder leven, meer tijd voor jezelf… Allemaal bekende voorbeelden van elk jaar terugkerende goede voornemens. Wist je dat massage je kan helpen al deze voornemens vol te houden?

Voornemen 1: Minder stress
Tijdens een massage komen ‘geluksstofjes’ vrij in je lichaam, net zoals met sporten. Hierdoor ontspan je jezelf meer en voel je je gelukkiger. Aan het begin van een massage dwalen vaak nog allerlei gedachten door je hoofd. Maar je zult merken dat dit langzaam minder wordt en je wellicht even helemaal nergens aan denkt!

Voornemen 2: Minder snoepen
Wil je wat kilo’s kwijt? Letten op wat je eet lukt beter als je je ontspannen voelt. Stress over de extra aangekomen kilo’s of de druk van meer sporten kunnen voor extra vermoeidheid zorgen. Hierdoor ben je sneller geneigd een ongezonde snack te pakken. Een massage helpt je bij jezelf te blijven. Heb je een doel behaald? Geef jezelf een massage cadeau en voel je gemotiveerd voor je volgende doelen.

Voornemen 3: Meer tijd voor jezelf
Je kent het wel “Me-time”; je moet het inplannen, want voor je het weet zit je dag alweer vol met van alles. Even niet werken of zorgen. Als je altijd maar doorgaat, merk je niet eens dat je lichaam moe is. De signalen van moeite met inslapen of doorslapen, verkoudheidjes of andere klachten, wimpel je vaak af; het heerst, iedereen slaapt weleens lastiger in of door etc. Maar het kan een signaal van je lichaam zijn om even pas op de plaats te maken. Even een moment voor jezelf in te plannen. Dus maak een afspraak voor jezelf; even ME time en lekker gemasseerd worden.

Boek je massage bij: www.ikki-massage.nl

Wat kan een massage voor jou betekenen bij een burn out?

Heb je het gevoel alles niet meer in de hand te hebben en je je moe voelt, maar je to do lijstje zich opstapelt en je het overzicht verliest?

Take a break and breathe

Je vraagt zoveel van jezelf, maar tune jij weleens in? Sta je wel eens stil bij hoe je je voelt of wat jij nodig hebt? Een drukke baan, misschien kinderen die ook nog eens aan sport doen en jijzelf die ook wel eens met je vrienden wilt afspreken of wilt sporten?

Door al het regelen, afspraken die al vast staan, verlies je jezelf en wat jij nodig hebt uit het oog. Je raakt geïrriteerd, wordt moe en krijgt lichamelijke klachten, waardoor het eigenlijk steeds minder goed met jezelf gaat. Als je dit langere tijd ervaart, hoopt de stress zich op in je lichaam en ligt een burn- out op de loer.

Kan een massage helpen bij een burnout?

Ja, elke vorm van ontspanning, zoals met een kop thee op de bank of een boswandeling maken helpt je ontspannen en dus herstellen. Maar een massage doet meer. Tijdens een massage worden spanningen in je lichaam opgezocht en los gemasseerd. Hierdoor komen er afvalstoffen vrij en kunnen emoties opkomen die je had vastgehouden.  Door een massage help je jouw lichaam herstellen en kan je vaak ook beter in slaap komen en voel je je lekkerder in je vel zitten. Dit komt doordat je lichaam tijdens de massage endorfine (het geluk hormoon) en oxytocine (het knuffel hormoon) aanmaakt. Deze stofjes verminderen stress en verhogen je geluksgevoel.

Jezelf regelmatig laten masseren is jezelf de ruimte geven om even te ontspannen en er gewoon te zijn. Eén massage helpt je niet af van je burn- out, maar kan wel een burn- out voorkomen. Heb je een burn- out, dan help je jezelf en je lichaam sneller herstellen door jezelf regelmatig te laten masseren.

Als zelfbewuste vrouw heb ik geleerd dat een gezond lichaam je gedachten tot rust brengt en dat je je fitter en energieker voelt. Je bent minder vatbaar voor ziektes, positiever en je hebt minder last van stress. Met liefdevolle aandacht, laat ik jou tijdens mijn massages ontsnappen uit de hectiek van alledag en leid ik je naar een moment van ontspanning en rust. Een moment voor jezelf waar je jezelf even kan opladen om er weer tegenaan te gaan!

Kies hieronder jouw massage

Me Time
Hotstone
Aroma Touch
-Indiaanse hoofdmassage

IKKI Massage met 50% korting

Boek nu jouw massage met 50% korting voor 31 januari

Jezelf laten masseren is geen luxe. Vroeger dacht ik dat een massage een luxe product was. Nu weet ik beter. Een massage is goed voor je lichaam en geest. Dus goed voor jezelf zorgen is ook jezelf lekker laten masseren. Boek nu voor 31 januari jouw massage en ontvang 50% korting!

Voordelen van een massage zijn:

• vermindert stress
• stimuleert het geluksgevoel (vanwege de aanmaak van o.a. ocytoxine)
• verhoogt je weerstand
• stimuleert de doorbloeding (voedingsstoffen komen zo op de goede plek terecht)
• ontknoopt (afvalstoffen worden verwijderd)
• verbetert de balans tussen lichaam en geest
• geeft energie
• werkt preventief
• laat je weer tot jezelf komen
• maakt je bewuster van je eigen lichaam

Soorten Massages:

Me Time
Kinder- en tienermassage
Hotstone Massage
Indiaanse hoofdmassage
AromaTouch Massage

 

Volg jij het pad van je hart?

Tune jij dagelijks even in om te kijken hoe je je voelt en wat je nodig hebt? Geef jij jezelf wat je verdient? Volg het pad van je hart.

Mijn massages zijn intuïtief. Jouw lichaam vertelt mij jouw verhaal. Leer luisteren naar je lichaam en boek een momentje voor jezelf.

Ik hoop je snel te ontmoeten.

IKKI Massage

I respect

I respect🙏 Scanning my body today, practicing being present. It hit me. I was holding energy ..as I settled in and listen to my body..the question came: What do I respect? My mantra today: I respect. But what do I respect? My decisions, my body, my time, my space or inner wisdom?

As I spoke to my daughter I knew I should be her example. She isn’t feeling well; school, holidays; this time of the year is too much for her. So this morning she pretended to be sick. I told her don’t. If you want to stay home it is ok, but be honest. Honesty to yourself first and then you can be honest to others. It is hard!

It starts with respect for yourself, your mind, your body and your soul. But If you can respect yourself,  then you feel safe and happy with yourself. Then you are able to tell and share your story, feelings or opinions with others. And you then can be honest to yourself and the other. So take the first step and practice being present and ask yourself: what do I respect?🙏

 

Geef jezelf de aandacht die je verdient

 

Me time IKKI
Me time IKKIliefde

Jouw lichaam vertelt jouw verhaal.

In je lichaam worden gedachten gemanifesteerd en geven emoties een stem aan het verhaal van jouw leven. Als je op een aandachtige manier wordt aangeraakt, leer je de verschillende aspecten binnen in jezelf beter kennen en herkennen.
Wil jij jezelf beter leren kennen? Boek een massage bij IKKI en geef jezelf de aandacht die je verdient.

Kinder- en tienermassages

Kinderen die regelmatig gemasseerd worden kunnen beter leren, groeien en slapen. Zo blijkt uit de praktijk en uit wetenschappelijk onderzoek. Maar wie heeft onderzoek nodig als je ziet dat je kind zich beter kan concentreren, samenwerken en minder snel boos wordt?

Door op jonge leeftijd je kind te masseren of laten masseren vergroot je zijn zelfbewustzijn, leert je kind zijn lichaam beter kennen en waarderen. Het geeft je kind zelfvertrouwen en kan gemakkelijker met spanning omgaan. Dor de aanmaak van het knuffelhormoon (oxytocine) voelt je kind zich na een massage heerlijk ontspannen!

Wie gunt dit zijn kind nu niet? Kom eens langs voor een kindermassage en ervaar wat deze massage voor jou kind kan betekenen! Of leer zelf je kind masseren tijdens een workshop.