Kinder- en tienermassages

IKKI Kinder- en tienermassage
IKKI Kinder- en tienermassage

Elk kind is uniek en dus ook mijn massages. Een kind krijgt dagelijks veel indrukken te verwerken. Op school willen ze de les volgen, een toets maken of spannen ze zich in bij het oplossen van een ruzie of het behouden van hun plekje in de groep. Hierdoor is het soms lastig om bij “jezelf” te blijven. Kinderen kunnen dan bijvoorbeeld in hun hoofdje gaan zitten (denken en overdenken). Door regelmatige massages leren ze zich  bewust te worden van hun fysieke lichaam. Het ontspannen en bewustworden spelen allebei een belangrijke rol in het ontwikkelen en onderhouden van gezonde contacten en een positief zelfbeeld. Laat je kind zelf ervaren hoe het is om gemasseerd te worden. Jong geleerd is oud gedaan!

Bij de kinder- en tienermassages gebruik ik vaak hotstones. Dit zijn stenen die uit een warm waterbad komen van ongeveer 45 graden. Door warmte te combineren met beweging dring ik dieper in het spierweefsel, maar op een zachte soepele manier. De massage wordt hierdoor krachtiger, omdat het de energiestroom én het zelfgenezend vermogen van het lichaam stimuleert.

*Speciaal voor hooggevoelige kinderen en pubers is de IKKI AromaTouch streling een ideale laagdrempelige massage (streling).

Voor welke kinderen is een kindermassage geschikt?

Kindermassage is voor elke kind geschikt. Kinderen met de volgende klachten kunnen meer tot rust komen nadat ze de behandelingen hebben ondergaan:
-Kinderen met groeipijnen
-Rusteloze kinderen
-Hyperactieve kinderen
-Kinderen die vaak verkouden en/of ziek zijn
-Kinderen met slaapproblemen
-Verlegen kinderen

Prijs Kinder- en tienermassage*

25 minuten € 20 euro
40 minuten € 35 euro

*Toeslag voor AromaTouch €12,50

IKKI AromaTouch

  • Ideaal voor hooggevoelige kinderen en pubers!

Bij de AromaTouch strelingen gebruik ik 8 verschillende oliën die met een lichte massage op het hoofd, de nek, de rug en voeten van je kind worden aangebracht.  Het helpt je kind tot rust te komen en beter te slapen.

Met de AromaTouch massage helpen we het lichaam van je zoon of dochter in evenwicht te brengen, zodat het de prikkels van de dag achter zich kan laten. Hooggevoelige kinderen (en ook volwassen) hebben een fantastische kwaliteit.. ze kunnen zich gemakkelijk verbinden met anderen en er ontgaat hen niets. Je herkent het vast wel.. je zoon of dochter die ieder detail herkent of vraagt naar gevoelens die je nog niet eerder had uitgesproken. Je kind verbindt, wilt helpen, bedenkt oplossingen etc. Het nadeel van dit aangeboren talent is dat ze snel met hun aandacht uit hun eigen lichaam gaan, uit balans raken en eigenlijk overspoeld worden door prikkels die ze als gevolg van hun sensitieve zenuwstelsel te verwerken krijgen. Deze massage, de AromaTouch streling, is juist voor je hooggevoelige kind een heerlijke aanraking!

De essentiële oliën die ik hiervoor gebruik zijn van doTERRA.

Stress/ prikkels

  • Balance: creëert een goed gevoel, kalmeert, ontspant en zorgt voor verbinding
  • Lavendel: ontspannend, verzachtend en helend voor je huid en helpt bij allergieën

Afweersysteem

  • Melaleuca: ook wel bekend als tee trea oil, werkt tegen bacteriën, schimmels en parasieten
  • On Guard: ondersteunend aan je immuunsysteem

Ontstekingen

  • Aromatouch: verzacht de huid en verbetert de doorbloeding
  • Deep Blue: ontspanning bij pijnlijke spieren/ gewrichten en werkt ontstekingsremmend

Homeostase (balans zenuwstelsel)

  • Wild Orange: ondersteunt je afweersysteem, fleurt je op helpt bij stress gerelateerde angsten
  • Peppermint: verfrissend, geeft energie, ondersteunt je spijsverteringssysteem, ontspant je huid (je grootste orgaan) en werkt temperatuur verlagend

Reserveren Kinder- en tienermassage

Reserveer nu eenvoudig door onderstaande contactformulier in te vullen.